Ordentlighed - også i investeringer

Fravalg af komplekse investeringsprodukter

Fravalg af komplekse investeringsprodukter

Broager Sparekasse har fravalgt at tilbyde investering i komplekse investeringsprodukter.

I Broager Sparekasse rådgiver og investerer vi ikke i noget, som vi ikke kan stå inde for eller forstå til bunds. Derfor har vi bl.a. fravalgt komplekse investeringsprodukter.

Hvad er et komplekst investeringsprodukt?

Det kan være investeringer i fonde som er gearede – hvilket betyder, at investeringsfonden låner penge for at købe flere investeringer, - derved stiger risikoen mange gange. Det kan også være investeringer hvor afkaststrukturen er svær eller meget svær at gennemskue.

Vi anbefaler kun produkter, som vi selv forstår sammensætningen af. 

Vores Formuecenter står primært for rådgivning i forhold til større investeringer, og snakker hver uge med mange kunder. Leif Thomassen er Formuecenterdirektør, og forklarer fravalget af de komplekse produkter således:

”Vi vil gerne have en finger på pulsen hele tiden, og kunne følge med i de investeringer vi rådgiver i, og det er svært med de komplekse produkter. Med vores rådgivning ønsker vi, at vores kunder undgår faldgruberne og de lidt for ’smarte’ investeringer”.

Skærpet lovgivning er også en del af forklaringen:

”Der kommer hele tiden nye regler i forhold til investering, og det skal der selvfølgelig også være. Men for, at vi kan yde rådgivning i den kvalitet som vi ønsker, så må vi vælge noget fra. Vi vil kunne se vores kunder i øjnene og samtidig være førende på de områder, som vi er gode til”, fortæller Leif Thomassen.