
Fællesøkonomi
Skal I flytte sammen?
Tid til fællesøkonomi?
Når du flytter sammen med din partner, får I i højere eller mindre grad fællesøkonomi. Det er vigtigt, at I tager en snak om, hvor meget I vil lægge jeres økonomi sammen.
Der findes mange måder at have en fællesøkonomi på. Man kan vælge at være fuldt ud fælles om økonomien, det vil sige at man lægger alle pengene på 2 konti: budget og forbrugskonto, og har 2 kort tilknyttet til forbrugskonto.
Man kan også vælge at have fælles budgetkonto, så man deles om fællesudgifterne og beholder, hvad der er tilbage for sig selv. Det kan også være, at I vil deles om fællesudgifterne i forhold til jeres indkomst, så den, der tjener mest betaler mere til faste udgifter, og så beholder man det, der er tilbage.
Der findes ikke den rigtige eller den forkerte måde at have fællesøkonomi på, og det er helt op til dig og din partner at finde en løsning, som virker for jer.
Det vigtigste er dog, at I får en fælles budgetkonto, hvor der hver måned bliver overført et beløb til at dække de faste udgifter. Hvis du er i tvivl om, hvordan du regner dine faste udgifter ud, hvad der kategoriseres som ”fast udgift” eller hvad der er fordele og ulemper ved de forskellige måder at have fællesøkonomi på, så husk, at din bankrådgiver er her for at hjælpe dig.
En anden ting, som er værd at overveje er, om I vil starte en fælles opsparingskonto. Her kan I sammen spare op til f.eks. hus eller bil. Sørg for, at begge jeres navne står på opsparingskontoen.
