Forældrekøb og indflytning

Forældrekøb

Overvejer I et forældrekøb? 

Overvejer I et forældrekøb?

Lige straks finder en masse håbefulde ansøgere ud af om de er kommet ind på deres drømmestudie. Hvilket betyder, at en masse unge for første skal flytte hjemmefra og finde en lejebolig til en SU-venlig pris.

I den forbindelse kan et forældrekøb være en god løsning. Det betyder i praksis, at man køber en bolig til sig selv, og herefter udlejer den til sit barn og evt. andre boligsøgende afhængig af boligens størrelse. Hvilket der er god mulighed for nu, hvor der er kommet flere boliger til salg sammenlignet med perioden under coronakrisen. Selvom priserne på ejerlejligheder i den seneste periode er faldet, er renten på lånet til finansiering af lånet steget.

 

Hvilket lån skal man vælge til et forældrekøb?

Når du vælger lånetypen kan man ikke nøjes med at tage stilling til den nuværende rente. I stedet for, må man vælge med mavefornemmelsen: Den faste rente, som du kender eller variabel rente, hvor du ikke kan vide dig sikker på evt. fald eller stigninger. En del boligkøbere vælger dog den faste forrentning.

 

Mange ting kan vægte, hvis man skal lave et forældrekøb. Hvis du går med forældrekøbstanker, er du velkommen til at kontakte din rådgiver.

Du kan også læse mere om forældrekøb i artiklen ved Totalkredit af Sune Malthe-Thagaard.