Ni lokale foreninger modtager støtte 

Sparekassen uddeler støtte til foreningslivet

Sparekassen har i oktober uddelt 100.000 kr. til ni lokale foreninger i Sønderborg, Aabenraa og Haderslev kommune. To gange årligt bliver der uddelt 100.000 kr. fra sparekassens Lokalpulje.

I denne omgang er følgende foreninger blevet tilgodeset:

  • Sundeved HK
  • Vojens Speedway Klub
  • Hjordkær Ungdoms- og Idrætsforening
  • Augustenborg roklub
  • Sønderborg Inner Wheel
  • HMIF
  • Team Haderslev KFUM
  • Tørsbøl Jagtforening
  • Red Barnet Sønderborg

De tilgodesete foreninger er blevet kontaktet direkte, og nyheden skaber stor glæde blandt de frivillige medlemmer i foreningerne.

Et kærkomment bidrag til et rigere foreningsliv

"Støtten fra Broager Sparekasse betyder enormt meget for Red Barnet Sønderborg. I vores lokalforening driver 31 frivillige tre aktivitetsklubber for familier i Sønderborg Kommune. Fælles for vores aktiviteter er, at kultur, natur, dialog og hyggeligt samvær altid er i centrum. Vi holder meget af at lave friluftsaktiviteter i vores familieklubber, og med indkøb af eget fiskeudstyr kan vi altid komme afsted på en god tur i naturen, lige når det passer os.", fortæller Klaus Kuch Jensen, næstformand i Red Barnet Sønderborg.

Også Vojens Speed Center stemmer i koret af glade foreningsmedlemmer: ”Et samarbejde mellem Vojens Speedway Klub og det tyske motorsportsforbunds ungdomsorganisation DMSJ skal styrke talentudviklingen for de unge speedwaykørere. Det hele foregår under navnet Speed1Future på Vojens Speedway Center. At Broager Sparekasses Lokalpulje har valgt at støtte talenterne i Vojens Speedway Klub betyder, at de får mulighed for f.eks. at tilknytte erfarne profiler inden for kostvejledning, sportspsykologi og ikke mindst tekniske inputs vedr. opsætning af speedwaycyklen.”, fortæller Helge Frimodt Pedersen, Company Manager i Vojens Speedway Center.

Kirsten Hesselholt, president i Sønderborg Inner Wheel, er også glad for at modtage støtte til deres forening: ”Sønderborg Inner Wheel klub har eksisteret i over 70 år. Lokalpuljens støtte til køb af højskolesangbøger betyder, at vi nu på vores månedlige møder endelig kan synge sange fra den samme udgave af Højskolesangbogen. De midler vi har i foreningen, forsøger vi at give til velgørende formål.”

Sparekassens direktør, Lars Christensen, glæder sig endnu en gang over, at sparekassen er med til at bakke op om foreningslivet. ”Foreningerne er og har altid været vigtige for vores lokalsamfund og for at fællesskaberne kan leve og udvikle sig. Et godt og rigt foreningsliv kan også være med til at trække arbejdskraft til vores område. Vores Lokalpulje bidrager til et rigere foreningsliv, og det er vi stolte af.”, fortæller Lars Christensen.

Søg om foreningsstøtte og bidrag til det lokale økosystem

Broager Sparekasse støtter foreninger og klubber inden for Sønderborg, Aabenraa og Haderslev kommune, og bidrager gerne til nye anskaffelser, lokale aktiviteter og initiativer.

Lokalpuljen er hele tiden åben for nye ansøgninger. 

”I de kommende ansøgningsrunder vil vi gerne i endnu højere grad slå et slag for vores lokale økosystem. De ansøgere, der søger om anskaffelser, der kan købes via lokale leverandører inden for vores markedsområde, vil have en klar fordel i udvælgelsesrunden.”, fortæller Lars Christensen og fortsætter:

”I Broager Sparekasse støtter vi lokalt, og hvis vi gennem vores Lokalpulje kan være med til at gøre det endnu mere attraktivt for de lokale foreninger at gøre det samme, er det win win for alle i forhold til at fremme den lokale handel.”, siger Lars Christensen, der også fortæller, at det ikke er et krav for at komme i betragtning, men et stort plus.