Ny tilskudspulje

Få tilskud til energirenovering af din bolig

Onsdag den 14. september kl. 10 åbner Energistyrelsen igen for Bygningspuljen. Puljen giver tilskud til boligforbedringer, der sparer energi. Eksempelvis til at skifte fra naturgas eller oliefyr til varmepumpe, efterisolere huset eller sætte nye vinduer i.

Projekterne sparer energi i de huse, hvor forbedringerne gennemføres – til gavn for pengepungen, klimaet og den europæiske forsyningssikkerhed. Der er 121 millioner kroner i puljen.

Alle boligejere kan søge om tilskud til at få en varmepumpe, mens tilskud til energiforbedrende tiltag er målrettet de boliger, der trænger mest. Det betyder, at kun helårsboliger med energimærkerne E, F og G kan få tilskud til projekter som isolering og udskiftning af vinduer.

Fordele ved energirenovering

  • Forøger boligens værdi og giver lavere udgifter til el og varme
  • Bedre komfort og indeklima
  • En positiv forskel for klimaet med mindre CO2-udledning

Det skal du være opmærksom på, før du søger

  • Undersøg som det første, om du er berettiget til at få tilskud. Har du eksempelvis allerede sagt ja til et tilbud fra en håndværker, kan du ikke få støtte.
  • Du kan starte med at få et overslag på dit tilskud til renovering via SparEnergis beregner. Her kan du også finde mere information om energimærke til din bolig.
  • Inden tilskudsåbningen er det en god idé at forberede sin ansøgning ved at orientere sig i ansøgervejledningen på SparEnergi.dk/tilskud, samt have relevante dokumenter og sit NemId klar. Det er ikke muligt at logge på med MitId endnu.
  • Når du har ansøgt, kan der i komplicerede sager gå op til et halvt år, før du får svar om, hvorvidt du har opnået støtte. Bemærk, at du først kan påbegynde dit energiforbedrende arbejde på din bolig, når du har fået tilsagn, hvis du ønsker tilskud.
  • Husk energimærket! Du skal have et gyldigt og tidssvarende energimærke til din bolig, for at søge tilskud.

Sådan søger du

Der bliver åbnet for tilskudsansøgninger den 14. september klokken 10, og man kan komme i et digitalt venteværelse fra kl. 9.
Alle i venteværelset får tildelt en vilkårlig plads i køen klokken 10. Hvis man går ind på ansøgningssiden efter klokken 10, får man tildelt en plads bagerst i køen.

Det er en god idé at tilmelde sig mailnotifikationer – derved får du besked, når det er ved at være din tur. Så slipper du for at vente foran computeren.

Ansøgningsportalen lukker igen for adgang kl. 18. Hvis du er inde på portalen, når den lukker, har du til kl. 20 til at blive færdig med din ansøgning.
På åbningsdagen og de følgende dage har Energistyrelsens Rådgivningstjeneste udvidet åbningstider fra kl. 8-20. Du kan holde dig opdateret via SparEnergi.dk’s nyhedsbrev.

Du kan søge tilskud via www.sparenergi.dk/tilskud.

Læs mere om bygningspuljen, der åbner den 14. september