#Sparekassetips

Tips til økonomitjek i en inflationstid

Det kan næppe været gået nogens næse forbi, at udgifter til varme, strøm, benzin og fødevarer er stigende, og det påvirker den enkelte danskers daglige økonomi. Der er inflation i Danmark, og det kan efterhånden ses i netbanken hos mange.

Vil du have tips til, hvad du kan gøre for at sikre dig bedst muligt mod den stigende inflation? Så giver vores rådgiver, Martin Kock, fire gode tips til, hvordan du kan lave et servicetjek af din privatøkonomi.

1. Gennemgå dit budget

Stigende priser eller ej, så råder Martin altid til, at du løbende gennemgår dit budget, men lige nu er der særlig god grund til at gøre det.
Vil du skære i dine udgifter, kan du gennemgå dine udgifter, der er forbundet med abonnementer. Tjek om du får brugt de abonnementer, du måtte have. Ellers få dem afmeldt. Undersøg også om der er billigere alternativer til mobil, internet og tv. Det kan være første skridt i at spare nogle penge.

Har du brug for hjælp til at gennemgå dit budget?

Kontakt din rådgiver

2. Gennemgå dine forsikringer

Nu hvor du alligevel er i gang med at gennemgå dit budget, er det en god idé at kigge på dine forsikringer. Her kan der nemlig også være penge at spare.
Din rådgiver kan hjælpe dig med en forsikringsgennemgang eller et nyt tilbud. I samarbejde med vores samarbejdspartner, Privatforsikring, finder vi den rette løsning til dig.

Kontakt din rådgiver 

3. Undersøg og udskift evt. din varmekilde

Priserne på din elregning er steget, og det er en god anledning til at undersøge, om det vil give bedre mening både for pengepungen og miljøet at udskifte din nuværende varmekilde med en billigere og mere klimavenlig løsning.

Som kunde i sparekassen kan Totalkredit give dig et tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe.

Læs mere om udskiftning af gas- og oliefyr

Din rådgiver kan fortælle dig, om du opfylder betingelserne for tilskuddet. Din rådgiver kan også gøre dig klogere på, hvordan du søger Energistyrelsens tilskudspulje.

Kontakt din rådgiver

4. Invester de penge, du har stående

Kniber det ikke med at få pengene til at række, men har du derimod en stor opsparing stående? Så er det også en god idé at kigge ind i, hvad dine planer er med opsparingen. I en inflationstid som nu, bliver købekraften forringet med de penge, der bare står på din konto. Derfor er det en god idé at investere dem, hvis du ikke har planer om at bruge dem inden for de næste tre år. Din rådgiver hjælper gerne med en god investeringsplan.

Kontakt din rådgiver

 

Kundeservicemedarbejder, Kristina Rolskov-Paulsen og privatrådgiver, Martin Kock har begge delt ud af deres brugbare sparekassetips.

Læs Kristinas tips om MitID

Vores rådgivere vil i den kommende tid dele ud af gode tips til din daglige økonomi her på hjemmesiden og vores sociale medier.

Følg os på FacebookLinkedIn og Instagram og hold øje med flere brugbare tips fra sparekassen.