Nikolai og Armend fortæller om praktikforløbet

Praktikanter i sparekassen

For os giver det god mening at hjælpe unge mennesker ud på arbejdsmarkedet. Derfor har vi løbende praktikanter fra Finansøkonomuddannelsen i forløb, som vi efterfølgende har mulighed for at ansætte i trainee-stillinger.

I øjeblikket er Nikolai Skovmand Vinther og Armend Uka i praktik i vores filial i Sønderborg. De læser begge til finansøkonom. Vi har spurgt dem, hvordan det er at være i praktik, og om de vil anbefale andre studerende et praktikforløb i sparekassen.

Nikolai Skovmand Vinter (tv.)

Hvornår startede og slutter dit praktikforløb?

”Jeg startede i praktik 3. januar og slutter mit forløb 9. maj. Mit forløb er længere end normalt, da jeg til dagligt spiller håndbold i SønderjyskE, og derfor ikke har mulighed for at være til stede i sparekassen på fuldtid."

Hvordan er det at være praktikant i sparekassen?

”Oplevelsen har været supergod. Jeg var så uheldig at komme til skade med mit knæ, hvorfor en operation var nødvendig. Broager Sparekasse hjalp mig meget i forløbet og gjorde det muligt for mig at være i praktik hjemmefra, mens jeg var sengeliggende. Så kunne jeg hjælpe med nogle kundeserviceopgaver og var samtidig med på nogle onlinemøder. Desuden har alle medarbejderne taget supergodt imod mig og har en stor forståelse for, at jeg sideløbende skal passe mit job som håndboldspiller. Det har været og er en fornøjelse!”

Vil du anbefale andre studerende et praktikforløb i sparekassen?

”Jeg vil helt sikkert anbefale andre studerende et praktikforløb i Broager Sparekasse. Både socialt og fagligt har forløbet været superfedt, så det er helt sikkert noget, jeg vil anbefale andre at prøve.”

Armend Uka (th.)

Hvornår startede og slutter dit praktikforløb?

”Jeg startede i praktik den 28. februar og har sidste dag den 6. maj. Så et klassisk praktikforløb på ca. tre måneder.”

Hvordan er det at være praktikant i sparekassen?

”Jeg har haft en super oplevelse i forbindelse med mit praktikophold. Mine kollegaer er meget søde, og de er altid klar på at hjælpe, hvis der er brug for det. Derudover har jeg fået et godt indblik i en rådgivers arbejdsopgaver, og finder det meget interessant.”

Vil du anbefale andre et praktikforløb i sparekassen?

”Ja, det vil jeg helt sikkert.”

Lokal og social ansvarlighed

Filialleder i Sønderborg, Tonni Johannsen, er også meget positiv over det, som praktikanterne bidrager med i hverdagen.

”Det er vores ansvar at hjælpe de unger mennesker godt ud på arbejdsmarkedet, lige så vel som vi har et ansvar for at styrke og understøtte finansøkonomuddannelsen i Sønderborg,” fortæller Tonni Johannsen og fortsætter:

”Vi kan mærke, at praktikanterne lynhurtigt tillærer sig nye færdigheder og hjælper med opgaver i dagligdagen, men også spørger ”hvorfor” og ”hvordan kan det være”, og det er med til, at vi, der er fedtet ind i dagligdagens rutiner, bliver skarpe og måske ændrer lidt i processerne. Og så er det selvfølgelig fedt at mærke den energi og det gode humør, de kommer med til afdelingen.”