Har du fået post fra Digitaliseringsstyrelsen?

Bekræft dit NemID

Skal dit NemID bekræftes?

Har du modtaget brev i din e-Boks fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor du skal bekræfte din identitet i NemID appen med dit fysiske pas? Så er du ikke alene – cirka 2,6 millioner andre danskere modtager også denne besked. Hvis ikke du modtager beskeden, behøver du ikke gøre noget.

Årsagen til at du skal bekræfte din identitet er, at der med det kommende MitID er strengere krav til sikkerheden, og dette har man valgt at opdatere allerede nu. Så dit NemID allerede nu kommer til at leve op til de kommende sikkerhedskrav.

Sådan bekræfter du din identitet

Åben din NemID app og følg guiden. Det er godt beskrevet og vist tydeligt, hvordan du bekræfter din identitet. Det kræver en smartphone (de fleste Android telefoner eller iPhone 7 og opefter) samt dit gyldige pas. Det kræver også, at du har opdateret til seneste version af NemID appen.

  • Åbn NemID nøgleappen
  • Tryk på ”opdater her”
  • Log ind med NemID
  • Scan dit pas med din smartphone. Vejledningen fremgår af appen.

Herefter er din identitet opdateret.

Mere information

Du kan få mere information på www.borger.dk/ID ligesom du kan kontakte supporten, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp. Det gør du på tlf. 33 98 00 12 eller på mail: idopdatering@digst.dk.