Morten, Morten og Bobby

Et praktikforløb med mening

Praktikanter fra AspIT

 

I august bød vi velkommen til to nye praktikanter i vores IT-afdeling. Morten Hein Lorentzen på 26 år og Bobby Lejel Gehlert på 22 år.

De går begge på AspIT Sønderjylland i Aabenraa, hvor de er i gang med at tage en 3-årig IT-uddannelse. AspIT er en erhvervsrettet IT-uddannelse for unge med Autisme Spektrum Forstyrrelse eller lignende og med særlige behov.

Win-win for både sparekassen og praktikanterne

”Vi er på en digital rejse i sparekassen. Derfor så vi det også som en alletiders mulighed, for at få nogle dygtige unge mennesker ind for at hjælpe os, samtidig med, at vi kan hjælpe dem godt på vej ud på arbejdsmarkedet og styrke deres kompetencer”, fortæller underdirektør Morten Vestergaard.

Med Morten og Bobbys IT-kompetencer får sparekassen sat turbo på processerne omkring udvikling af interne IT-strukturer. I en tid, hvor der stilles større krav til digitale løsninger og mere effektivitet, er det et godt match med praktikanternes kompetencer inden for kodning og programmering.

Morten og Bobby vil have arbejdsplads i Broager.

Social ansvarlighed som en del af sparekassens DNA

Broager Sparekasse har en lang tradition for at hjælpe unge mennesker ud på arbejdsmarkedet via praktikordninger.

”Vi har løbende finansøkonomer i praktik, men vi vil også gerne hjælpe mennesker, der har nogle andre udfordringer på den ene eller anden måde. Der skal være plads til forskellighed i Broager Sparekasse”, fortæller Morten Vestergaard og fortsætter:

”Derfor ser vi det heller ikke som en begrænsning, at Morten og Bobby kommer med nogle udfordringer i kraft af deres autisme.”


Morten Vestergaard anbefaler andre virksomheder at tage et kig mod AspIT Sønderjylland, hvis de har brug for gode IT-kompetencer og har mod på og ressourcer til at tage imod unge dygtige praktikanter.