New Emerging Markets

NEMA og Sri Lanka

NEMA og Sri Lanka – ingen eksponering!

 
Til orientering er New Emerging Markets Aktier ikke eksponeret til aktier i Sri Lanka. Markedet indgår i NEMA’s benchmark med en beskeden vægt på knap 1%. 
 
De lokale aktier har allerede klaret sig dårligt ÅTD, ca. -15-20%, primært pga. politisk ustabilitet, og falder yderligere i dag (ca. 5%), hvor markedet er åbent for første gang siden de tragiske begivenheder i søndags (ca. 300 døde efter en række eksplosioner, formentlig udført af ekstremistiske mulimske grupperinger og primært rettet mod kristne og turister).
 
Til baggrund er Sri Lankas økonomi ganske afhængig af turisme (5% af BNP direkte, men mindst det dobbelte inklusive indirekte effekter). Turisme var naturligvis næsten fraværende under den 25 år lange borgerkrig (Tamilske Tigre), men har været kraftigt stigende siden denne sluttede i 2009.
 
Religion splitter den 20 mill. store befolkning: The ethno-religious split of Sri Lanka is approximately 75% Sinhalese, 15% Tamil (within Sinhalese and Tamils, the religious split is about 70% Buddhist, 13% Hindu and 7% Christian) and 10% Muslim.
 
NEMA har tidligere været investeret i Sri Lanka men solgte ud omkring årsskiftet som følge af en negativ vurdering  (top-down) af den dysfunktionelle regering, hvor præsident og premiereminister nærmest synes at modarbejde hinanden. NEMA-team forventer en betydelig negativ effekt på Sri Lankas sikkerhedssituation og dermed turisme og økonomi for den kommende periode, og vi forventer dermed ikke at investere i landet i en overskuelig periode.