2017 - et godt år

Lokal Puljeinivest 2017

Lokal Puljeinvest 2017

Med Lokal Puljeinvest investeres din pension enkelt og effektivt i pensionspuljer, som hver består af over 2000 forskellige typer af værdipapirer. Du slipper for selv at udvælge aktier og obligationer og du sikrer en god spredning af din pensionsopsparing.

Det eneste det kræver, for den korrekte sammensætning er, at vi kender din risikovillighed samt pensionstidspunkt. Midlerne bliver løbende investeret, i den pulje, som passer til netop dig.

Få din pension til at vokse
Hvis du har en almindelig opsparingskonto i pengeinstituttet, kan du lige nu forvente en rente på 0 %.

Vi opfordrer vores kunder til, at udnytte den tidshorisont de har i vente før pension er en realitet. Hvis man starter med at tænke på pension i en tidlig alder, er der rigtig mange år, hvor opsparingen kan vokse, hvis man vælger at investere, fortæller Leif Thomassen, formuecenterdirektør i Broager Sparekasse.

2017 var et godt år
Selvom historiske afkast ikke er garanti for fremtidig afkast, var der i 2017 et positivt afkast til alle de kunder, som har valgt at investere i Lokal Puljeinvest. Afkastet fra 2017 på mere end 21,1 millioner kroner er tilskrevet pensionsordninger i medio januar 2018, hvor der også er trukket pensionsafkastsskat.

Den pulje, som har klaret sig bedst rent afkastmæssigt i år 2017, er puljen som investerer i Danske Aktier. Den har givet et afkast på 14,08 % p.a. I den anden ende ligger puljen, som investerer i korte obligationer med et afkast på 1,06 % p.a.

Mixpuljerne, som er en blanding af aktier og obligationer, har givet et afkast imellem 4,01 % p.a. og 7,65 % p.a. 

Mixpulje Høj, som har en aktieandel imellem 60-70 % har givet 7,65 % p.a. i 2017, imens Mixpulje Lav, hvor aktieandelen udgør 20-30 % har leveret et afkast i 2017 på 4,01 % p.a.

To ord som er vigtige når man snakker om investering er ”spredning” og ”risiko”. Spredning sikrer, at man ikke sætter alt på ét bræt. Dvs. at de forskellige puljer er sammensat af både aktier og obligationer, med forskellig risiko, fortæller Jannik Petersen, og fortsætter:

Risiko er udtryk for, hvor meget is du har i maven: jo højere risiko, jo større mulighed for større afkast.

Kontakt din rådgiver
Tag fat i din rådgiver, hvis du har pensionsopsparing stående kontant eller ønsker at høre mere om Lokal Puljeinvest. Du kan også læse mere her.

Gennem en personlig samtale hjælper din rådgiver dig med at finde det helt rigtige puljevalg til din pensionsopsparing. Vi taler med dig om, hvor lang tid der er til dit pensionstidspunkt, og om hvilken pulje der passer til din investeringsprofil.