Ny funktion i MitID appen

Opret MitID med udenlandsk pas

Nu gør en ny funktion i MitID appen det muligt at oprette MitID med udenlandsk pas eller ID-kort.

I juni 2022 kom der en ny funktion i MitID appen, der gjorde det muligt at oprette MitID direkte i MitID appen, hvis man havde et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas. Men fra i dag er funktionen blevet udvidet til også at gælde udenlandsk pas og ID-kort.

Det skal blandt andet gøre det nemmere at oprette MitID, hvis man er bosat i udlandet, har brug for MitID, men ikke har et gyldigt dansk pas.

MitID stiller høje krav til, at man kan bekræfte, hvem man er, når man skal have MitID. Derfor har nogle NemID-brugere haft behov for at blive identitetssikret for at kunne få MitID. Det har man blandt andet kunne gøre i NemID Nøgleapp, eller via MitID appen med et gyldigt dansk, grønlandsk eller færøsk pas eller ved at møde fysisk op på Borgerservice. Med den nye funktion kan man også bekræfte sin identitet via MitID appen med pas eller ID-kort fra andre lande. Det kræver blot, at passet eller ID-kortet er udstyret med chip. 
 
Alt man skal bruge er et gyldigt pas/ID-kort og adgang til en telefon, der kan scanne chippen. Det vil sige en iPhone 7 eller opefter eller en nyere Android-telefon.