Har du ferieplaner? 

Huskeliste til sommerferien 

Sommeren er over os, og uanset om du holder ferie hjemme eller i udlandet, så er der nogle ting, som er smarte at huske.

God idé med to betalingskort

Vi anbefaler, at du har to forskellige betalingskort med på din ferie. Det kan være et Visa/Dankort og et Mastercard. Så er du godt dækket ind, hvis det ene skulle blive væk, eller hvis du når beløbsgrænsen på det ene kort.

På de fleste typer Mastercard er der tilknyttet rejseforsikring, som kan sikre dig hjælp hvis ferien går til udlandet. Læs mere om hvilke typer, der er rejseforsikring på her.

Nogle biludlejningsfirmaer og hoteller tager kun imod betaling med kreditkort. Dvs. at du kan få problemer med at leje en bil, hvis du fx. kun har et Mastercard Debit med. 

Grænse på Visa/dankort

Mange oplever, at de pludselig ikke kan hæve penge eller betale med deres Visa/Dankort. Uden at de har opdaget det, har de nået beløbsgrænsen på 25.000 kroner, som er grænsen for, hvor meget de kan bruge via Visa-delen på deres kort. 

Det sker ofte i forbindelse med ferie, men kan også ske herhjemme. Når du køber noget med dit Visa/Dankort, bruger kortet enten Visa- eller Dankort-delen til at gennemføre betalingen. På Dankort-delen har du ingen øvre fast beløbsgrænse for, hvor meget du kan benytte kortet. Det har du til gengæld på Visa-delen, hvor du maksimalt kan købe eller hæve for 25.000 kroner over en periode på 30 dage.

Udenlandske hjemmesider og Apple Pay tæller med

At vi som regel benytter Dankort-delen, når vi handler i butikkerne herhjemme, giver blandt andet den fordel, at vi ikke tærer på Visa-delens beløbsgrænse og derfor har den fulde beløbsgrænse til rådighed, når vi eksempelvis skal rejse i udlandet. Vær dog opmærksom på, at betalinger med Apple Pay i danske butikker også tæller med som Visa-betalinger. Det kommer bag på mange. Skal du ud at rejse, skal du derfor være opmærksom, hvis du inden har foretaget store eller mange mindre betalinger med Apple Pay.

Bruger du dit Visa/Dankort til at købe ferien på en udenlandsk hjemmeside, tæller dette køb også med i Visa-delens maksimumbeløb på 25.000 kroner pr. løbende 30 dage. 

Støder du på betalingsloftet på Visa-delen, kan du pludselig hverken gennemføre en Visa/Dankort-betaling eller hæve penge.

Vær også opmærksom på, at der er beløbsgrænser på Mastercard.
Læs mere om Mastercard her.

Valuta 

Hvis du har planer om at tage på ferie i udlandet, har du forskellige muligheder i forhold til at skaffe valuta.

Du kan altid hæve Euro i vores pengeautomater. Hvis du er Topgarant er det gratis at hæve Euro. Skal du bruge et større beløb i Euro eller anden valuta skal de bestilles på vores hjemmeside i god tid inden afrejse. 

Som noget nyt, kan du også hæve Euro gratis i udenlandske bankautomater, hvis du er Topgarant. Det skyldes en EU-forordning, som bestemmer at gebyret på at hæve penge i udlandet, ikke må overstige det gebyr, som man betaler i Danmark. 

Hvis du skal ud at rejse, og du ikke har den lokale valuta, anbefaler vi dig at:

  • tage USD eller Euro med og veksle i det pågældende land og/eller
  • tage Mastercard og VISA-kort med og hæve i pengeautomat i det pågældende land