Sommerferie 

Har du ferieplaner? 

Sommeren er over os og Corona-restriktionerne bliver gradvist lempet. Måske har du fået lyst til at rejse til udlandet eller holde sommerferie i Danmark? 

Uanset om du holder ferie hjemme eller i udlandet, så er der nogle ting, som er smarte at huske: 

To betalingskort

Vi anbefaler, at du har to forskellige betalingskort med på din ferie. Det kan være et Visa/Dankort og et Mastercard. Så er du godt dækket ind, hvis det ene skulle blive væk, eller hvis du når beløbsgrænsen på det ene kort.
På de fleste typer Mastercard er der tilknyttet rejseforsikring, som kan sikre dig hjælp hvis ferien går til udlandet. Læs mere om hvilke typer, der er rejseforsikring på her.

Nogle biludlejningsfirmaer og hoteller tager kun imod betaling med kreditkort. Dvs. at du kan få problemer med at leje en bil, hvis du fx. kun har et Mastercard Debit med. 

Hvis du har planer om at tage på ferie i udlandet skal du også huske:
Valuta 

Du kan altid hæve Euro i vores pengeautomater. Hvis du er Topgarant er det gratis at hæve Euro. Skal du bruge et større beløb i Euro eller anden valuta skal de bestilles på vores hjemmeside i god tid inden afrejse. 

Som noget nyt, kan du også hæve Euro gratis i udenlandske bankautomater hvis du er Topgarant. Det skyldes en EU-forordning, som bestemmer at gebyret på at hæve penge i udlandet, ikke må overstige det gebyr, som man betaler i Danmark. 

Pas 

Husk det rødbedefarvede pas, og vær desuden opmærksom på hvilke regler der gælder for Corona-pas.