Ny sikkerhedsløsning til nethandel

Nyt kodeord til dit betalingskort, når du handler på nettet

Når du bruger dit betalingskort og handler på nettet, er det vigtigt, at sikkerheden er i orden.

EU indfører derfor skærpede sikkerhedskrav til kortbetalinger. For at leve op til de skærpede krav ændres sikkerhedsløsningerne ved køb i webshops, der anvender Mastercard ID Check, Visa Secure og Dankort Secure by Nets.

Hvad betyder det for dig?

Du kan blive bedt om at oprette et personligt kodeord, når du handler på nettet. Den personlige kode skal anvendes sammen med koden, du får tilsendt via SMS. Se længere nede på siden, hvordan du gør.

Du har fortsat mulighed for at bekræfte din betaling med NemID nøgleapp.

Den nye sikkerhedsløsning skal begrænse svindel med kortbetalinger, og indføres på Mastercard, Dankort og VISA/Dankort.

Som kunde vil du kunne opleve, at transaktioner i fysiske forretninger afvises, hvis der er tale om transaktioner, hvor kortet aflæses via magnetstribe. Eller transaktioner, der er foretaget i selvbetjeningsautomater, parkeringsanlæg m.m., der ikke overholder de nye krav.

Nets havde forventet, at de nye sikkerhedskrav ville træde i kraft d. 12. oktober 2020, men dette bliver desværre forsinket. I stedet forventes det, at sikkerhedskravene kommer til at træde i kraft i midten af november 2020.

Sådan gør du

Bekræft betaling med NemID nøgleapp

Du har fortsat mulighed for at bekræfte din betaling med NemID nøgleapp.

Når du har indtastet kortoplysninger, skal du indtaste bruger-id og adgansgkode til NemID for at godkende betalingen.

Hvis du hellere vil godkende via SMS + kode, så kan du trykke på boksen nederst til højre.

 

NemID

NemID

NemID

Bekræft betaling med SMS + personlig kode

Hvis du har et mobilnummer tilknyttet dit betalingskort, kan du blive bedt om at oprette et personligt kodeord, når du handler på nettet.

Det sker automatisk, når løsningen er taget i brug. Oprettelsen af dit personlige kodeord sker via Nets hjemmeside, og kræver login med NemID.

Den personlige kode skal anvendes sammen med koden, du får tilsendt via SMS.

Opret kode

Når du har oprettet din personlige kode, skal du fremadrettet taste engangskoden, du modtager på SMS og derefter dit personlige kodeord, som du har valgt.

Kode

Hvis sparekassen ikke har dit mobilnummer registreret, vil du blive bedt om at gøre det i forbindelse med dit køb. Du kan ikke tilmelde et mobilnummer til et betalingskort, der ikke er udstedt til dig.

Mobilnummer