Broager Sparekasse Skansen

Jan Pytlick som ny cheftræner for SønderjyskE Herrehåndbold

Som hovedpartner for SønderjyskE Herrehåndbold er vi i Broager Sparekasse stolte af, at klubben netop har budt velkommen til Jan Pytlick som ny cheftræner.

Vi har hilst på den nye, men meget rutinerede træner, og fået en snak med ham om, hvordan det er at være landet i vores lokalområde.

En varm velkomst fra klubben og de lokale

Jan Pytlick fortæller, at han har fået en god start og en meget positiv velkomst i det sønderjyske.

"Det er vildt at opleve, hvor meget folk går op i håndbold. Jeg har mødt så mange mennesker på gaden, der har sagt 'hej' og 'fedt, du er kommet'. Så jeg har oplevet en meget positiv åbenhed fra de lokale. Det synes jeg, er fedt. Det har jeg ikke prøvet før. At det har været så massivt."

Jan Pytlick fortsætter:

"Det giver mig kun et endnu skarpere billede af, at der er en enorm opbakning til projektet og klubben. Jeg havde forinden et indtryk af, at SønderjyskE var man samlet om, og at her var man én stor familie, og dét er jeg kun blevet bekræftet i."

Jan Pytlick kommer fra det Sydfynske, hvor hans familie bor. Han vil nu opholde sig det meste af tiden i sin nye bolig i Høruphav, når han ikke er at finde i Broager Sparekasse Skansen, hvor herrerne har hjemmebane.

"Det er er virkelig lækkert hernede. Dejlig natur og skøn by. Fra Høruphav kan jeg gå langs Gendarmstien. Det elsker jeg. Nu cykler jeg også meget, og jeg har allerede cyklet en del rundt på Als og omkring Kegnæs", fortæller Jan Pytlick.

De ydmyge sønderjyske krigere

Den nye cheftræner har store forventninger til holdet og den nye sæson:

"Vi skal have skabt en god kultur på holdet. Vi vil rigtig gerne være et stærkt hold med streg under hold. Vi har en drøm om, at vi kontinuerligt er med i slutspillet. Men vi ved, at det er en virkelig stor opgave. Vi skal kæmpe for at komme derop." 

For at nå den drøm har Jan Pytlick en hovedoverskrift, der skal definere holdet:

"Vi er 'de ydmyge sønderjyske krigere'. Vi skal være krigere, men vi skal også forstå den ydmyghed, der ligger i at skulle præstere og være et hold. Der vil komme udsving i løbet af en sæson, og der skal kæmpes, for der er mange gode hold, men det er jo også det, der gør det fedt. Fedt for både publikum og sponsorer." 

Den lyseblå trøje forpligter

Opbakningen og styrken til et stærkt hold findes også uden for banen blandt publikum og sponsorer. For Jan Pytlick er det vigtigt med en god og engageret hovedpartner som Broager Sparekasse:

"Det er vigtigt, at man som hovedpartner går ind i det og ved, at man skal ofre noget tid på det, og at man kommer - måske ikke til alle kampe, men at man er der, og er synlig. På den måde tager spillerne også mere ejerskab over at bære navnet på brystet. Som spiller er man jo også et produkt, der skal levere noget, og man har nogle forpligtelser over for sin hovedpartner. Både som individuel spiller og som hold har man et udtryk og et image, som betyder noget for den følelse, der opstår i fans og publikum, når de ser kampene.

Jan Pytlick fortsætter: 

"D
et forpligter at bære den lyseblå trøje og selvfølgelig også i forhold til det navn, man har stående på trøjen. Det betyder noget, at der står Broager Sparekasse. Man skal få kogt de der ting sammen, så der kommer en positiv energi og synergi ud af det." 

Ligesom Jan Pytlick og holdet glæder sig til, at den nye sæson starter, så glæder vi som hovedpartnere os også til en ny sæson. Forhåbentlig kan der blive lukket flere publikummer ind i de stemningsfulde kulisser på hjemmebanen i Broager Sparekasse Skansen.


Læs mere om SønderjyskE Elitesport A/S

www.soenderjyske.dk
Jan Pytlick som ny cheftræner for SønderjyskE Herrehåndbold