Kasper Tholstrup - Broager Sparekasse

Er du 1 ud af 4?

Har du en skriftlig aftale med din håndværker?

Har du en skriftlig aftale med din håndværker?

Hvis ikke, stiller du dig selv dårligt i en eventuel klagesag.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i samarbejde med analyseinstituttet Wilke lavet en undersøgelse af brugen af håndværkerydelser. Undersøgelsen viser, at hver fjerde forbruger ikke får lavet en skriftlig aftale om håndværksopgaver i beløbsstørrelsen 10 – 100.000 kroner.

Ud af 1.160 havde 400 ikke fået lavet en skriftlig aftale inden for de seneste to år. 

Men en skriftlig aftale er ikke altid nok. Det er også meget vigtigt at den skriftlige aftale er så præcis og udspecificeret som mulig. Er døren massiv, eller er der tale om en fyldningsdør? Vender hængslet mod højre eller venstre? For forbrugeren gælder det om at have så præcise aftaler som muligt. Ellers kan det være svært at bevise sin påstand, hvis der opstår en tvist med håndværkeren. Men ikke alene forbrugeren får mest ud af klare, skriftlige aftaler - for håndværkeren er en skriftlig aftale lige så vigtig. 

Kasper Tholstrup, boligchef i Broager Sparekasse udtaler ”Få ud over det skriftlige tilbud også lavet et ordentligt overblik over hele projektet – lige fra materialevalg til tidsplan og ikke mindst økonomien, inden byggeriet går i gang. På den måde undgår du også at der kommer alt for mange uforudsete udgifter og forsinkelser undervejs i processen. Tjek også gerne, at din håndværker er medlem af Byggegarantifonden, så du er sikret i tilfælde af sjusk og fejl i byggeriet”.

Læs artiklen Hver fjerde har kun mundtlige aftale om større håndværkeropgaver på forbrug.dk, hvordan du som forbruger sikrer dig – med en række gode råd og fif til en ordentlig håndværkeraftale.